Oznanila

16. nedelja med letom, 21. julij 2024

1. KRIŠTOFOVA NEDELJA – V nedeljo 21. julija obhajamo Krištofovo nedeljo. Pri maši bo blagoslov avtomobilov in drugih prometnih sredstev, ki jih uporabljamo. Krištofova nedelja ima geslo: »Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti«. Vaš dar bo namenjen potrebam slovenskih misijonarjev po svetu.

Kot kristjani smo poklicani, da ne glede na to, kjer živimo in kakšne so naše finančne in materialne zmožnosti, pomagamo sočloveku. Pri tem so nam lahko velik vzgled prav misijonarji, ki pogosto v nemogočih razmerah širijo vero, vzgajajo, skrbijo za zdravje in osnovne življenjske potrebščine ljudi, ki to zares potrebujejo. Naj bo tudi naše življenje čim bolj pristno v službi bližnjemu, da bomo z življenjem pričevali za vero v Jezusa Kristusa. Naj nas Krištofova nedelja spodbudi tudi k dobrodelnosti: »Naš dar Boga slavi, za vse prevožene poti!«

   2. Koncert Vokalne skupine KRILA »Kje so tiste stezice?« – sobota, 3. avgusta ob 21. uri v Pastoralno kulturnem centru Georgios. Vstop prost!

   Krila so v letu 2022 praznovala 30 let prepevanja. Zasedbo šestih ženskih in šestih moških glasov je do jubileja vodila Mojca Lorber. V naslednjih 30 let pa Krila vstopajo pod novim vodstvom Andreje Martinjak.

   3. OBNOVA NAŠIH CERKVA – Od letošnjega januarja poteka obnova zunanjosti zvonika. Restavratorsko gradbena dela na zvoniku, od razgledne ploščadi pri zvonovih do špice zvonika z angelom, so že zaključena. Po poletnih mesecih se bo nadaljevala obnova spodnjega dela zvonika. Z obnovo bomo zaključili do konca letošnje jeseni.

   Vrednost obnovitveno restavratorskih del znaša dobrih 500.000 eur. Glavnino prispeva Župnija Piran, 40% sredstev pa bo pridobljenih s strani Ministrstva za kulturo.

   V zadnjih dveh tednih je bilo za obnovo darovanih 50 evrov.

   Vsi ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva, lahko svoj dar nakažete na župnijski transakcijski račun, pri banki Intesa Sanpaolo štev. 1010-0003-5233-014 – za obnovo piranskih cerkva. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate!