Oznanila

29. nedelja med letom, 17. oktober 2021

  1. PRAZNOVANJE PRVEGA SV. OBHAJILA imamo v nedeljo 17. oktobra. Letos imamo v župniji tri prvoobhajance. To so: Chiara Labinjan, Živa Angel in Domenico Litturi. Prvoobhajancem in njihovim družinam iskrene čestitke!
  2. MISIJONSKA NEDELJA – V nedeljo, 24. oktobra, obhajamo svetovni misijonski dan, ko smo še posebej povabljeni k molitvi za naše misijonarje, ki delujejo po vsem svetu. Nabirka pri maši bo namenjena potrebam misijonarjev.
  3. MOLITVENA URA ZA MIR – DUH ASSISIJA – V sredo, 27. oktobra, bo ob 18. uri v samostanski cerkvi sv. Frančiška Asiškega molitev za mir v duhu Assisija. V sklopu molitve, ki jo bo vodil koprski škof dr. Jurij Bizjak, bo sv. obhajilo in blagoslov z Najsvetejšim. Lepo vabljeni!
  4. MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA – V mesecu oktobru smo še posebej povabljeni k tej meditativni molitvi in razmišljanju ob skrivnostih našega odrešenja. V cerkvi je molitev rožnega venca vsak dan pol ure pred sv. mašo
  5. PRAZNIK VSEH SVETIH – V ponedeljek, 1. novembra, se s slovesnim praznikom spominjamo vseh poveličanih. Med njimi tudi številnih naših sorodnikov in prijateljev.

  Svete maše bodo sledeče:

  8.00 – sv. Frančišek

  10.00 – stolnica

  15.00 – pokopališče, po maši blagoslov grobov

  Ni večerne maše!

  1. SPOMIN VERNIH RAJNIH obhajamo v torek, 2. novembra. Spominjamo se vseh rajnih, ki še potrebujejo pomoč. Sveta maša na pokopališču bo ob 15. uri.
  2. ODPUSTEK KOT DAR – Kristjani verujemo v posmrtno življenje. Cerkev nam v dneh, ko se spominjamo naših rajnih, daje posebno možnost odpustka za naše rajne. Za prejem odpustka je potreben obisk pokopališča in molitev za rajne v prvih osmih dneh novembra. Prav tako je možnost odpustka v vseh cerkvah 1. in 2. novembra ob pogoju, da zmolimo vsaj očenaš, vero in da smo bili pri spovedi in obhajilu ter molimo po namenu sv. očeta. Naj tudi to dejanje postane dar ljubezni!
  3. V ČASU ODSOTNOSTI ŽUPNIKA se v vseh nujnih primerih obrnite na patre minorite ( 05 673 44 17).
  4. OBNOVA NAŠIH CERKVA – Vsi ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva, lahko svoj dar nakažete na župnijski transakcijski račun, pri banki Intesa Sanpaolo štev. 1010-0003-5233-014 – za obnovo piranskih cerkva. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate!

Iz Strunjana v Piran - foto: Zorko Bajc