Oznanila

20. nedelja med letom, 14. avgust 2022

  1. PRAZNIK MARIJINEGA VNEBOVZETJA bomo obhajali v ponedeljek, 15. avgusta. Na predvečer praznika bo sv. maša v Strunjanu ob 19.30 uri, ki jo bo vodil koprski škof dr. Jurij Bizjak. Po maši bo pri strunjanskem križu molitev za ribiče in pomorščake.
  2. SPREMEMBA GLEDE VEROUKA – V zadnjih letih strmo upada število otrok na piranski šoli kar se seveda pozna tudi pri številu veroučencev v župniji.

V zadnjem šolskem letu smo imeli v naši župniji le 13 otrok. Majhni razredi z enim ali dvema otrokoma ter združevanje letnikov, s čimer smo v zadnjih letih poskušali, niso dobri za pedagoško delo, niti za psiho socialni razvoj otrok.

Zato smo na župnijskem svetu sklenili, da se verouk z novim šolsko pastoralnim letom preseli v Portorož. Starši veroučencev bodo pravočasno obveščeni o novem razporedu verouka, ki bo v Portorožu ob ponedeljkih in torkih.

  1. PANORAMA FESTIVAL – Wckd Nation (Slovenija) – ponedeljek, 15. avgusta ob 21. uri v Pastoralno kulturnem centru Georgios. Vstopnina: 15 eur, organizator: KD Obala Jazz.
  2. KONCERT Denis Beganović – četrtek, 18. avgusta ob 21. uri v Pastoralno kulturnem centru Georgios.
  3. KONCERT – ANIKA HORVAT in BIG BAND RTV SLOVENIJA – “Noč v Piranu – petek, 26. avgusta ob 20.30 uri v Pastoralno kulturnem centru Georgios. Organizator: Avditorij Portorož, vstopnina 20 evrov.

6. OBNOVA NAŠIH CERKVA – Vsi ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva, lahko svoj dar nakažete na župnijski transakcijski račun, pri banki Intesa Sanpaolo štev. 1010-0003-5233-014 – za obnovo piranskih cerkva. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate! 

Iz Strunjana v Piran - foto: Zorko Bajc