Oznanila

7. velikonočna nedelja, 16. maj 2021

  1. MOŽNOST SV. MAŠ – Določila za obhajanje sv. maš so se še malce sprostila:
  2. V cerkvah je dovoljena polovična zasedenost celotne razpoložljivosti.
  3. Udeležba pri svetih mašah je dovoljena samo zdravim vernikom, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature ter katerih člani istega gospodinjstva niso okuženi.
  4. Vsi prisotni pri bogoslužju morajo ves čas nositi maske, vzdrževati medosebno fizično razdaljo vsaj 1,5 metra in si pri prihodu ter odhodu razkužiti roke.
  5. Med sveto mašo je v skladu z vladnim odlokom prepovedano zborovsko petje. Pri sveti maši lahko sodeluje organist ter je ljudsko petje.
  6. Zaradi naštetih ukrepov bodo v prihodnjih dveh tednih sv. maše tako v stolnici kot tudi v cerkvi sv. Štefana in pri sv. Roku.
  7. MESEC MAJ – MARIJIN MESEC – Mesec maj je posvečen naši nebeški Materi Mariji. Pri večernih mašah beremo šmarnice Marka Rijavca z naslovom »Camino«. V svetem Jakobovem letu nas zgodbe vabijo naj v mislih prehodimo camino, Jakobovo romarsko pot, ki nas sooča z vprašanji o smislu življenja, našem delovanju in poslanstvu. Lepo vabljeni k šmarničnim mašam!
  8. RAZSTAVA »EXODUS IN OBJEMI« SAFETA ZECA – Društvo “Prijatelji zakladov sv. Jurija” obhaja dvajset let svojega delovanja. Ob tej priliki smo pripravili odmevno razstavo mednarodno priznanega slikarja Safeta Zeca z naslovom Exodus in Objemi, ki sovpada tudi z našo vsakoletno razstavo Križev pot po piranskih cerkvah.

  V soorganizaciji Turistične agencije Maona in Obalnih galerij smo postavili razstavo na osmih prizoriščih v Piranu in Portorožu. Več o razstavi lahko preberete na zgibankah, ki so na voljo po vseh piranskih cerkvah.

  1. OBNOVA NAŠIH CERKVA – Začeli smo z obnovo zunanjosti župnišča. Zamenjana so bila vsa okna, pripravljamo pa se na obnovo fasade in ureditev poti nad saniranim klifom med župniščem in oboki pod cerkvijo sv. Jurija.

  Vsi, ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva, lahko svoj dar nakažete na župnijski transakcijski račun, pri banki Intesa Sanpaolo štev. 1010-0003-5233-014 – za obnovo piranskih cerkva. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate!

Iz Strunjana v Piran - foto: Zorko Bajc