Slovo sester dominikank

Po 19. letih bivanja v naši župniji so se sestre dominikanke poslovile in odšle v druge redovne skupnosti v Sloveniji in Italiji. Odločitev o zaprtju samostana v Piranu je prišla z vrha redovne skupnosti v Rimu in nanjo žal nismo imeli vpliva. Tudi sestre dominikanke imajo premalo novih duhovnih poklicev, da bi lahko ohranjale vse redovne skupnosti, ki jih imajo širom po svetu.

V zahvalo Bogu in sestram dominikankam: s. Colombi, s. Teresi in s. Flori za vsa leta njihovega nesebičnega dela in služenja Bogu in naši župniji, smo se od njih poslovili s sveto mašo skupaj z našim škofom dr. Jurijem Bizjakom v nedeljo, 23. julija.

Drage sestre: s. Colomba, s. Teresa in s. Flora!

19 let je lepa življenjska doba, ki smo jo z vami preživeli kot župnijsko občestvo.

V tem obdobju ste se nam privile v naša srca in življenja. Vedno dobronamerne in ljubeče ste se nam približevale in nas imele rade. Bile ste vedno pripravljene podariti se v blagor dobrega in lepega.

Poznali smo vas kot vzorne katehistinje ter pobudnice in organizatorke raznih delavnic za otroke med počitnicami in v času pred prazniki: adventni venčki, pomoč pori miklavževanju, priprava oljčnih vejic za Cvetno nedeljo, srečelova ob prazniku sv. Jurija in še marsičesa. Vodile ste molitveno skupino in nasploh s svojo molitvijo podpiralo našo župnijo in mesto Piran. Z veliko ljubeznijo in odgovornostjo ste skrbele za številne cerkve. Jih dnevno odpirale in zapirale, čistile in krasile ter jih pripravljale za evharistično bogoslužje. Prale in negovale ste cerkvene prte, šivale mašne plašče, skrbele za liturgično perilo in še marsikaj drugega kar je ostalo skrito našim očem.

Skratka – puščate velik pečat vašega dela s katerim ste oplemenitile našo župnijo v teh 19 letih vašega bivanja med nami.

Danes, ko se od vas poslavljamo, čutimo in se zavedamo koliko dobrega in pomembnega ste opravile za našo župnijsko skupnost. V imenu gospoda župnika Zorka, Župnijskega pastoralnega sveta in vsega občestva prisrčna zahvala.

Obljubljamo, da bomo ostali z vami povezani v molitvi in dobrimi željami in prošnjami k našemu skupnemu Očetu, da vas povsod varuje in vam daje zdravja in moči, da bi lahko še veliko let opravljale svoje redovniško poslanstvo.

Bog vas živi in vam povrni vse dobro!