Oznanila

28. nedelja med letom, 15. oktober 2017  

  1. MISIJONSKA NEDELJA – V nedeljo, 22. oktobra, obhajamo svetovni misijonski dan, ko smo še posebej povabljeni k molitvi za naše misijonarje, ki delujejo po vsem svetu. Nabirka pri maši bo namenjena potrebam misijonarjev.
  2. MOLITVENA URA ZA MIR – DUH ASSISIJA – V petek, 27. oktobra, bo ob 18. uri v samostanski cerkvi sv. Frančiška Asiškega molitev za mir v duhu Assisija. V sklopu molitve, ki jo bo vodil koprski škof dr. Jurij Bizjak, bo sv. obhajilo in blagoslov z Najsvetejšim. Lepo vabljeni!
  3. PRAZNIK VSEH SVETIH – V sredo, 1. novembra, se s slovesnim praznikom spominjamo vseh poveličanih. Med njimi tudi številnih naših sorodnikov in prijateljev.

Svete maše bodo sledeče:

8.00 – sv. Frančišek

10.00 – stolnica

15.00 – pokopališče, po maši blagoslov grobov

Ni večerne maše!

  1. SPOMIN VERNIH RAJNIH obhajamo v četrtek, 2. novembra. Spominjamo se vseh rajnih, ki še potrebujejo pomoč. Sveta maša na pokopališču bo ob 15. uri.
  2. ODPUSTEK KOT DAR – Kristjani verujemo v posmrtno življenje. Cerkev nam v dneh, ko se spominjamo naših rajnih, daje posebno možnost odpustka za naše rajne. Za prejem odpustka je potreben obisk pokopališča in molitev za rajne v prvih osmih dneh novembra. Prav tako je možnost odpustka v vseh cerkvah 1. in 2. novembra ob pogoju, da zmolimo vsaj očenaš, vero in da smo bili pri spovedi in obhajilu ter molimo po namenu sv. očeta. Naj tudi to dejanje postane dar ljubezni!
  3. V ČASU ODSOTNOSTI ŽUPNIKA se v vseh nujnih primerih obrnite na patre minorite (05 673 44 17).
  4. OBNOVA NAŠIH CERKVA – V novembru bomo pričeli z obnovo lesenega stopnišča v zvoniku. 25 m visoko stopnišče je dotrajano in v zelo slabem stanju. Ob tej priliki se bodo obnovili tudi vsi notranji ometi in na novo uredil vhod ter prezentacija starega urnega mehanizma. Sočasno bomo po skoraj 20 letih »osvežili« župnijski muzej in dodali nekaj novih vsebin. Dela bodo predvidoma zaključena do Velike noči prihodnje leto.

V zadnjih dveh tednih je bilo za obnovo piranskih cerkva darovanih 500 evrov. Bog povrni! Vsi, ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva lahko svoj prispevek nakažete na župnijski transakcijski račun, pri banki Intesa Sanpaolo štev. 1010-0003-5233-014 – za obnovo piranskih cerkva. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate!         

Iz Strunjana v Piran - foto: Zorko Bajc