Oznanila

25. nedelja med letom, 19. september 2021

URNIK VEROUKA je sledeči:

TOREK:

4. razred ob 17. uri

1. razred ob 18. uri

ČETRTEK:

8. razred ob 15. uri

9. razred ob 15.30 uri

6. razred ob 16. uri

Prispevek za knjige in verouk je 25 evrov. Če je veroučencev iz družine več, vsi naslednji plačajo po 10 evrov.

  1. PRAZNOVANJE PRVEGA SV. OBHAJILA – Zaradi posebnih razmer v spomladanskem času je bilo prvo sv. obhajilo premaknjeno na jesen in sicer na nedeljo, 26. oktobra. Žal ga moramo spet prestaviti zaradi okužbe s korona virusom. Tako je naslednji termin predviden za nedeljo 17. oktobra. Letos imamo v župniji tri prvoobhajance. To so: Chiara Labinjan, Živa Angel in Domenico Litturi. Prvoobhajancem želimo lepo pripravo na prvo srečanje z Gospodom in jih priporočamo v molitev, tako kot tudi njihove družine.
  2. PRAZNIK SV. FRANČIŠKA – V ponedeljek, 4. oktobra, bomo v cerkvi sv. Frančiška slovesno obhajali praznik sv. Frančiška. Tridnevnico – duhovno pripravo, ki se bo začela v petek, 1. oktobra, bodo vodili domači patri. Na sam praznik pa bo slovesnost vodil šmarski župnik g. Janez Kavčič. Lepo vabljeni! Vse štiri dni bo večerna maša pri sv. Frančišku.
  3. PREDSTAVITEV KNJIGE – Nekoč je bil v Piranu most – torek, 28. septembra, ob 17. uri v dvorani sv. Peregrina (PKC Georgios). Organizator: Pomorski muzej “Sergej Mašera”. Vstop prost!
  4. OBNOVA NAŠIH CERKVA –Vsi ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva, lahko svoj dar nakažete na župnijski transakcijski račun, pri banki Intesa Sanpaolo štev. 1010-0003-5233-014 – za obnovo piranskih cerkva. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate!

Iz Strunjana v Piran - foto: Zorko Bajc