Oznanila

2. nedelja med letom, 17. januar 2021

 1. TEDEN KRŠČANSKE EDINOSTI – Letošnja ekumenska osmina poteka od 18. do 24. januarja. Povabljeni smo k molitvi za edinost vseh krščanskih Cerkva, »da bi bili vsi eno, … da bo svet veroval…«. Letošnja tema nosi naslov »Ostanite v moji ljubezni in obrodili boste obilo sadu«.
 2. ŽUPNIJSKA STATISTIKA ZA LETO 2020:
  • krsti: 1                     
  • poroke: 3                                 
  • pogrebi: 16        (6 moških in 10 žensk)
 1. OBNOVITVENA DELA V LETU 2020:
  • S pomočjo Ministrstva za okolje in prostor ter Občine Piran je bila izvedena dolgoletno pričakovana in nujna sanacija klifa pod župniščem. Poleg utrditve temeljev župnišča je bila položena še varovalna mreža na klifu vse od poti v Fieso do kamnitih obokov pod cerkvijo sv. Jurija (cca 150 m).
  • Na novo so bili prebeljeni vsi prostori v PKC Georgios, veroučni dvorani v župnišču in ostali prostori, ki so v javni uporabi.
  • Opravljena so bila še številna druga vzdrževalna dela v župnišču, muzeju in v ostalih cerkvah. Med drugim tudi menjava klim po cerkvah.

Bogu hvala za opravljena dela in vsem, ki ste pri delu tako ali drugače pomagali.

 1. PONOVNO MOŽNOST SV. MAŠ – maše z udeležbo vernikov so dovoljene pod naslednjimi pogoji:
 2. V cerkvi je lahko toliko vernikov (vključno z bogoslužnimi sodelavci), kolikor zadoščajo predpisu 1 oseba (ali ena družina ali člani skupnega gospodinjstva) na 30 m2.
 3. Udeležba pri svetih mašah je dovoljena samo zdravim vernikom, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature ter katerih člani istega gospodinjstva niso okuženi.
 4. Vsi prisotni pri bogoslužju morajo ves čas nositi maske, vzdrževati medosebno fizično razdaljo vsaj 1,5 metra in si pri prihodu ter odhodu razkužiti roke.
 5. Med sveto mašo je v skladu z vladnim odlokom prepovedano vsakršno petje, vključno s petjem mašnika. Pri sveti maši lahko sodeluje organist.
 6. Zaradi naštetih ukrepov in možnosti, da se lahko sv. maše udeleži vsaj 35 vernikov sočasno, so do nadaljnjega vse sv. maše v cerkvi sv. Jurija, ki je daleč največja med vsemi piranskimi cerkvami. Pri sv. Frančišku so sv. maše vsak dan ob 8. uri (do 10 vernikov). Prosimo za predhodno najavo in rezervacijo termina (osebno ali pa po telefonu).
 7. OBNOVA NAŠIH CERKVA – Vsi, ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva, lahko svoj dar nakažete na župnijski transakcijski račun, pri banki Intesa Sanpaolo štev. 1010-0003-5233-014 – za obnovo piranskih cerkva. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate!

Iz Strunjana v Piran - foto: Zorko Bajc