Oznanila

26. nedelja med letom, 1. oktober 2023

1. SPREMEMBA URNIKA SV. MAŠ – Z nedeljo, 1. oktobra, prehajamo na zimski urnik sv. maš. Vse do konca marca prihodnjega leta bodo sv. maše ob 18. uri. V tem času ne bo večernih maš ob nedeljah.

2. MESEC OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA – V mesecu oktobru smo še posebej povabljeni k tej meditativni molitvi in razmišljanju ob skrivnostih našega odrešenja. V cerkvi je molitev rožnega venca vsak dan pred sv. mašo.

3. PRAZNIK SV. FRANČIŠKA – V sredo, 4. oktobra, bomo v cerkvi sv. Frančiška slovesno obhajali praznik sv. Frančiška. Tridnevnico – duhovno pripravo, ki se bo začela v nedeljo, 1. oktobra, bodo vodili domači patri. Na sam praznik pa bo slovesnost vodil naš koprski škof dr. Jurij Bizjak. Lepo vabljeni!Vse štiri dni bo večerna maša pri sv. Frančišku.

4. VEROUK V NAŠI ŽUPNIJI – Zaradi majhnega števila otrok smo morali lansko leto naše veroučence združiti z veroučenci v Portorožu kjer je tudi potekal verouk.

Letos bomo lahko ponovno imeli verouk v domači župniji in sicer za PRVI in TRETJI razred. Imamo vsaj minimalno število otrok za oblikovanje veroučne skupine. Verouk za oba razreda bo vodila Sara Steinbacher.

    Z veroukom za obe skupini bomo pričeli v ponedeljek, 2. oktobra. Prvi razred bo imel verouk vsak ponedeljek ob 18. uri, tretji razred pa ob 17. uri.

    5. OBNOVA NAŠIH CERKVA – Že skoraj dve leti se intenzivno pripravljamo na obnovo zunanjosti zvonika. Vremenske neprilike so ga dodobra načele, še zlasti del zvonika, ki je nad zvonovi. Ob močni burji se namreč del ometa kruši in predstavlja veliko nevarnost za mimoidoče. Pripravili smo obširen konservatorski načrt, pridobili vsa ustrezna dovoljenja in predvidoma v začetku decembra bomo pričeli postavljati gradbeni oder (cca 50 visok in v skupni kvadraturi velik 1600 m2). Že to je velik logistični zalogaj, saj dostop z mehanizacijo žal ni mogoč. Z obnovo bomo pričeli takoj v začetku prihodnjega leta in upamo, da bomo lahko zaključili vsa potrebna dela na ometu in kamnu do konca leta 2024. Glede na lokacijo zvonika bo potek dela zelo odvisen od vremena in burje.

    Vsi ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva, lahko svoj dar nakažete na župnijski transakcijski račun, pri banki Intesa Sanpaolo štev. 1010-0003-5233-014 – za obnovo piranskih cerkva. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate!

    Iz Strunjana v Piran - foto: Zorko Bajc