Oznanila

4. postna nedelja, 19. marec 2023

 1. SESTANEK ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA bo v torek, 21. marca ob 19. uri v župnišču. Vsi člani ŽPS vabljeni, da se sestanke udeležite.

 2. PRAZNIK GOSPODOVEGA OZNANJENJA – V soboto, 25. marca, obhajamo praznik Gospodovega oznanjenja Mariji in ob tem tudi Materinski dan. Čestitke in zahvala vsem mamam za vaše pomembno, odgovorno in nenadomestljivo poslanstvo.

 3. SPREMEMBA URNIKA SV. MAŠ – S ponedeljkom, 27. marca, prehajamo na spomladanski urnik sv. maš. Vse do junija bodo večerne maše ob 19. uri.

 4. KRIŽEV POT PO PIRANSKIH CERKVAH – Društvo Prijatelji zakladov sv. Jurija vabi na odprtje tradicionalne razstave »Križev pot po piranskih cerkvah« slikarja Zorana Mušiča, v soboto, 1. aprila ob 17. uri, z začetkom v cerkvi sv. Petra. Letos bo razstavljen križev pot iz cerkve sv. Jurija iz Gradnega v Brdih.

 5. CVETNA NEDELJA 2023 – Poleg blagoslova oljčnih vejic, ki bo ob 10. uri na župnijskem vrtu je to nedeljo tudi dan celodnevnega češčenja za našo župnijo.

Spored je naslednji:

  • po maši veroučenci,

  • 12.00 Frančiškova družina,

  • 13.00 župnijski pevski zbor, Karitas, ŽPS,

  • 14.00 litanije in zaključek z blagoslovom Najsvetejšega.

 1. VELIKONOČNA SPOVED – Možnost za sv. spoved v župniji bo na Cvetno nedeljo med mašo v stolnici (spovednik p. Janez Šamperl).

 2. OBNOVA NAŠIH CERKVA – Obnova platoja pred cerkvijo sv. Jurija se počasi bliža koncu. Zaključeno je polaganje manjkajočih kamnitih plošč na obodnem zidu, v prihodnjih dveh tednih se bo urejalo zelenico okrog cerkve. Ploščad bo zaradi del do poletja zaprta. Dokončal se bo tudi omet na zidu med župniščem in krstilnico. V cerkvi Marije Tolažnice se nadaljujejo restavratorska dela na štukaturnem stropu, ki bodo predvidoma končana do praznika sv. Jurija.

Za obnovo naših cerkva je bilo v zadnjih dveh tednih darovanih 200 evrov. Vsi ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva, lahko svoj dar nakažete na župnijski transakcijski račun, pri banki Intesa Sanpaolo štev. 1010-0003-5233-014 – za obnovo piranskih cerkva. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate!

Iz Strunjana v Piran - foto: Zorko Bajc