Oznanila

11. nedelja med letom, 13. junij 2021

  1. SREČANJE ČLANOV ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA bo v četrtek, 17. junija, ob 21. uri v župnišču. Člani lepo vabljeni!
  2. PRAZNIK PETJA V PIRANU – MePZ Georgios tudi letos organizira praznik petja na katerem bo letos nastopilo pet zborov in vokalnih skupin. Skozi vso soboto, 19. junija, bodo na različnih lokacijah po Piranu prepevali povabljeni pevski zbori. Naš zbor se bo predstavil zvečer v PKC Georgios ob 21. uri. Vstop prost, lepo vabljeni!
  3. SREČANJE PIRANSKIH DRUŽIN – Tradicionalno srečanje piranskih družin, bo kot običajno na Dan državnosti, v petek, 25. junija, v Kanjem dolu pod Javornikom, ko bomo obeležili tudi 30 let samostojnosti naše domovine.

Dan bomo preživeli v naravi ob druženju, sv. maši, igri in še marsičem zanimivem. Zaradi priprave vsega potrebnega, prosimo za čimprejšnje prijave (Slavica Kogoj Franičević, Mirko Potočnik, Zorko Bajc).

  1. SREČANJE PREDSTAVNIKOV VERSKIH SKUPNOSTI S SLIKARJEM SAFETOM ZECEM – Preteklo sredo, 9. junija, smo v Piranu pod pokroviteljstvom Občine Piran gostili tri predstavnike največjih verskih skupnosti v Sloveniji: koprskega škofa Jurija Bizjaka, islamskega muftija iz Ljubljane dr. Nedžada Grabusa in pravoslavnega paroha Tomota Ćirkovića iz Kopra. Srečali so se s slikarjem Safetom Zecem, avtorjem razstave Exodus in Objemi.

Zec je cikla Exodus in Objemi ustvarjal zadnjih 20 let, navdahnjen z globokim spoštovanjem do sočasnih tragičnih dogajanj, zlasti do tragedije v Srebrenici, do žalostne ljubezenske zgodbe Boška in Admire (imenujejo ju sarajevska Romeo in Julija) in do sodobne globalne migrantske problematike s poudarkom na otrocih kot najbolj nedolžnimi žrtvami.

Razstava na osmih prizoriščih je podaljšana skozi vse poletje do konca septembra.

  1. OBNOVA NAŠIH CERKVA – Začeli smo z obnovo zunanjosti župnišča. Zamenjana so bila vsa okna, pripravljamo pa se na obnovo fasade in ureditev poti nad saniranim klifom med župniščem in oboki pod cerkvijo sv. Jurija.

Vsi, ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva, lahko svoj dar nakažete na župnijski transakcijski račun, pri banki Intesa Sanpaolo štev. 1010-0003-5233-014 – za obnovo piranskih cerkva. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate!

Iz Strunjana v Piran - foto: Zorko Bajc