Oznanila

Nedelja Svete Trojice, 11. junij 2017

  1. PRAZNIK SVETE BIRME – V župniji imamo letos štiri birmance: Kristi Butuči, Martin Melihen, Danijel Pranjić in Jan Vogrin, ki so v nedeljo, 28. maja v župnijski cerkvi v Luciji prejeli darove Svetega Duha. Vsem 14 birmancem (poleg Pirana so birmanci še iz Portoroža in Lucije) je zakrament sv. birme podelil upokojeni škof msgr. Metod Pirih.
  2. ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA – V nedeljo, 11. junija zaključujemo veroučno leto. Po maši bo razdelitev veroučnih spričeval.
  3. PRAZNOVANJE SV. ANTONA PADOVANSKEGA – Tridnevnico, ki se je začela v soboto, 10. junija v cerkvi sv. Frančiška, vodijo domači patri minoriti, sàmo slovesnost v torek, na praznik sv. Antona Padovanskega, pa dr. Jurij Bizjak, koprski škof. Maše so vsak večer tridnevnice in na sam praznik ob 19. uri! Pol ure pred sv. mašo je priložnost za sv. spoved. Prisrčno vabljeni!
  4. KONCERT MLADIH SOLISTOV – In memoriam Umberto Radojković – nedelja, 11. junij 2017 ob 20. uri, župnijska cerkev sv. Jurija.

Komorni orkester slovenskih solistov, LAURA CALLIGARIS – violina, MARTINA MINIUSSI – fagot, RUBEN HUDNIK – rog, UNA KOŠIR – kljunasta flavta, Jože Rošer – naravni rog, Metod Tomac – naravni rog. Vstop prost!

  1. KONCERT SAKRALNE GLASBE KOMORNEGA ZBORA DEKOR – nedelja, 18. junija ob 21. uri, župnijska cerkev sv. Jurija.

Komorni zbor DEKOR, sestav izkušenih zborovskih pevk in pevcev iz vse Slovenije, je letos taktirko predal karizmatični tržaški Slovenki Petri Grassi, lanskoletni zmagovalki 1. Državnega tekmovanja za slovenske zborovodje Zvok mojih rok. S koncertnim projektom ITALIANTICA – Glasbeno zrcalo besede med renesanso in sodobnostjo bodo renesančno in sodobno italijansko zborovsko glasbo zrcalili ne le v času temveč tudi v prostoru. Predstavili bodo dela italijanskih renesančnih in sodobnih mojstrov, med katerimi bodo številne prve izvedbe pri nas.  Vstop prost!

  1. PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI – V četrtek, 15. junija bomo s slovesno sv. mašo obhajali praznik sv. Rešnjega telesa in krvi z večerno sv. mašo pri sv. Roku.
  2. OBNOVA NAŠIH CERKVA – Končujemo z obnovo stropa v cerkvi Marije Zdravja na Punti. Štukaturni strop je bil zaradi dolgoletnega zamakanja v zelo slabem stanju in je na nekaterih mestih celo odpadel. Restavratorsko konservatorska dela izvaja podjetje Gnom. Strošek obnove stropa je ocenjen na približno 20.000 evrov.

Vsi, ki bi želeli pomagati pri obnovi naših cerkva lahko svoj prispevek nakažete na župnijski transakcijski račun, pri Banki Koper štev. 10100-0035233014 – za obnovo cerkve sv. Jurija. Hvala vsem, ki po svojih močeh pomagate!

Iz Strunjana v Piran - foto: Zorko Bajc