Pastoralno kulturni center “Georgios”

Georgios

Prireditve v PKC Georgios in v piranskih cerkvah


M A R E C

KRIŽANI V PIRANSKIH CERKVAH – Društvo Prijatelji zakladov sv. Jurija vabi na odprtje razstave Križani akad. kiparja Mirsada Begića, ki bo v soboto 23. marca ob 18. uri z začetkom v Križnem hodniku.


DELAVNICE V OKVIRU OBNOVITVENIH DEL NA ZVONIKU SVETEGA JURIJA 19. – 26. april – Restavratorsko podjetje Gnom d.o.o. v sodelovanju z Župnijo Piran in mnogimi drugimi subjekti organizira delavnice v okviru obnovitvenih del na zvoniku Svetega Jurija v Piranu. Delavnice bodo potekale na treh različnih lokacijah v neposredni bližini zvonika, v času od 19. do 26. aprila.

Delavnice so razdeljene v tri sklope: Tradicionalna gradnja in obdelava naravnega kamna, Celostna prenova kulturnega spomenika – problemi in izzivi ter delavnica za otroke Kako je nastal zvonik. Otroci se bodo seznanili z naravnimi materiali iz katerih je zgrajen zvonik. Z LEGO kockami bodo sami zgradili zvonik.

Vsak večer bodo ob 18. uri potekale okrogle mize z različnimi predavatelji v Pastoralno kulturnem centru Georgios. Vabljeni!