Pastoralno kulturni center “Georgios”


 

Prireditve v PKC Georgios in župnijski cerkvi sv. Jurija


September 


ORGELSKI KONCERT – GIUSEPPE ZUDINI, Župnijska cerkev sv. Jurija, ponedeljek, 12. september 2016 ob 20. uri. Vstop prost!

Koncert bo posvečen blaženemu Francescu Bonifaciu ob priliki blagoslovitve spominske plošče v krstilnici ob 70. letnici njegove mučeniške smrti.. Blagoslov s sveto mašo bo ob 19. uri v krstilnici ob somaševanju obeh škofov iz Kopra in Trsta.


DELAVNICA “METODA” –  16., 17. in 18. september 2016, Pastoralno kulturni center Georgios.

Udeleženci se seznanjajo s temeljnimi principi nastopanja in verbalne ter neverbalne komunikacije. Delavnica je izrazito praktična in namenjena reševanju problemov, kot so na primer »trema«, slaba slišnost glasu, neanimiran govor, petje s prepono… ipd. Prav tako je namenjena igralkam in igralcem, ki se želijo spoznati s preizkušeno in umetniško izpričano metodo nastopanja. V petek in soboto bosta zvečer na ogled film in predstava, ki je nastala v okviru Studia.

Prijava je mogoča tudi po dnevih. V soboto vodita delavnico ustanovitelja Studia v Sloveniji, brata Janez in Andrej Vajevec. Več informacij na FB strani Studio bratov Vajevec ali na e – mail : irenairenaz@gmail.com.


KrstilnicaPredstavitev zaključne projektne naloge ODNOS TURISTOV DO SAKRALNE DEDIŠČINE NA PRIMERU CERKVE SV. JURIJA V PIRANU študentke UP Fakultete za turistične študije – Turistice Sandre Novak pod mentorstvom doc. dr. Aleša Gačnika in somentorstva Milke Sinkovič,

  • sreda, 28. septembra 2016 ob 19.30, dvorana sv. Peregrina v Pastoralno kulturnem centru Georgios. Organizator: Društvo »Prijatelji zakladov sv. Jurija« iz Pirana. Vstop prost.

Oktober


beato-bonifacioOkrogla miza o blaženem FRANCESCU BONIFACIU (1912-1946)

  • sreda, 12. oktober 2016 ob 19. uri, dvorana sv. Peregrina v Pastoralno kulturnem centru Georgios, sodelujejo: Kristjan Knez, Mario Ravalico in Denis Visintin. 
  • Video projekcija filma Sempre sia lodato o blaženem Francescu Bonifaciu s pričevanji in razmišljanji ljudmi, ki so ga poznali. Vstop prost.