Pastoralno kulturni center “Georgios”


 

Prireditve v PKC Georgios in župnijski cerkvi sv. Jurija


November

NASTOP zbora iz LIPOVEC v nedeljo, 19. novembra bodo pri nedeljski sv. maši ob 10. uri peli gostje iz župnije Beltinci v sestavi članov Moškega pevskega zbora Lipovci in Ljudske pevke iz Lipovec. Prihajajo iz župnije Beltinci, vas Lipovci, kjer tudi na god. sv. Petra redno pojejo v enaki sestavi. Zborovodja združenega zbora je Gorazd Tivadar. Po maši bodo v cerkvi zapeli še nekaj prekmurskih ljudskih pesmi.


POTOPISNO PREDAVANJE O ETIOPIJI, »deželi sijočih oči« – sobota, 25. november ob 19. uri, dvorana sv. Peregrina, PKC Georgios.

Gost bo mag. Jože Andolšek, salezijanski duhovnik, profesor verouka na slovenski gimnaziji v Celovcu, odličen  poznavalec razmer v Etiopiji in humanitarni delavec z velikim srcem.

Srečanje je namenjeno tudi zbiranju sanitetnega materiala, zdravil, vitaminov in šolskih potrebščin za otroke v sirotišnicah (barvice, svinčniki, zvezki, papir ipd.). Le-te v Etiopijo odnesejo mladi slovenski prostovoljci, ki na različnih področjih pomagajo ljudem v stiski. Vnaprej hvala za  vsak dar. Vstop prost!


Predstava NJEGOVO OBLIČJE – evangeljska sporočila / pripovedovalec: Janko Krištof, glasba: Elisabeth Goritschnig – harfa, četrtek, 30. november ob 19. uri, dvorana sv. Peregrina, PKC GeorgiosVstop prost!

Janko Krištof je župnik dveh dvojezičnih župnij na avstrijskem Koroškem: v Bilčovsu s približno 1700 župljani in za približno 500 duš manjšem Št. Ilju. Poleg tega je dekan dekanije Borovlje, duhovni asistent Katoliške akcije, predsednik Krščanske kulturne zveze, krovne kulturne organizacije Slovencev na avstrijskem Koroškem …  

Večina njegovih monodram temelji na svetopisemskih besedilih, tako tudi zadnja, ki jo je naslovil Njegovo obličje z izbranimi evangeljskimi odlomki, ki govorijo o božjem usmiljenju.


December


MIKLAVŽEVANJE – Na predvečer svojega goda, v torek 5. decembra ob 19. uri, bo sv. Miklavž obiskal piranske otroke v Pastoralno kulturnem centru Georgios. Pomagali mu bodo piranski veroučenci, ki pripravljajo krajšo gledališko igro. Otroci lepo vabljeni, vstop prost.


LETNI KONCERT MePZ GEORGIOS – sreda, 6. decembra ob 19.00 uri, cerkev sv. Jurija. V programu bo poleg domačega zbora pod vodstvom Danijela Grbca nastopila tudi vokalna skupina “In Spiritu” z dirigentom Davidom Preložnikom. Lepo vabljeni, vstop prost!


JASLICE V PIRANSKIH CERKVAH – Društvo Prijatelji zakladov sv. Jurija v sodelovanju z Župnijo Piran vabi na odprtje tradicionalne razstave “Jaslice v piranskih cerkvah” v nedeljo, 17. decembra ob 16. uri z začetkom v cerkvi sv. Jurija. Letošnje jaslice je izdelala akademska slikarka in restavratorka Mira Ličen Krmpotić.