Pastoralno kulturni center “Georgios”


 

Prireditve v PKC Georgios in župnijski cerkvi sv. Jurija
Julij


KLAVIRSKI KONCERT DENYSA MASLIUKA, ponedeljek, 3. julij ob 20. uri, Pastoralno kulturni center Georgios, organizator KUD Serenada.

Denys Masliuk je pianist ukrajinskih korenin, ki s svojo energijo, poglobljeno interpretacijo, ter briljantno tehniko vedno znova navdušuje publiko doma in v tujini.

Redno koncertira tako kot solist, kot tudi v komornih zasedbah v Sloveniji in tujini. V tem letu smo ga lahko slišali na odrih SNG Maribor in Cankarjevega doma z Koncertom št. 2 Sergeja Rahmaninova, kot solist je na odru v Novi Gorici in po Italiji  poustvaril Années de pèlerinage Franza Liszta, poleg tega smo ga lahko slišali tudi v izjemno zanimivi komorni zasedbi na koncertu Carpe Artem v Mariboru z deli Rimskega-Korsakova, Stravinskega in Nane Forte.

Vstopnina: 14 EUR, 10 EUR


KINO POD ZVEZDAMI – MAMA, Slovenija / Italija / BiH, 2016, 93 min, slovenščina, italijanščina.

Sreda, 5. julij ob 21. uri, Pastoralno kulturni center Georgios. Vstop prost!

Filmska pesem o mami in hčeri. Tretji del »trilogije o bolečini in lepoti« Vlada Škafarja je doživel svetovno premiero na filmskem festivalu v Rotterdamu v sekciji Svetla prihodnost.

Mati odpelje hčer v tujo deželo in jo zapre v hišo v odročni vasici. Čeprav med seboj ne govorita, je jasno, da ima hči samouničevalne težnje. Potovanje, ki se začne kot materin poskus, da bi rešila svojega otroka, postane vse bolj čarobna duhovna pustolovščina, na kateri mati znova prebudi življenje v sebi.

Igrajo: Nataša Tič Ralijan, Vida Rucli, Gabriella Ferrari, Pierluigi Di Piazza

Pred projekcijo filma bo pogovor z ustvarjalci filma, ki ga bo vodil Dušan Mrdakovič.

Video napovednik


ZAKLJUČNI NASTOP UDELEŽENCEV POLETNE KLAVIRSKE ŠOLE, petek, 7. julij ob 19. uri, Pastoralno kulturni center Georgios


KINO POD ZVEZDAMI – DOTIK VODE / L’effet aquatique, Islandija / Francija, 2016, 83 min.

Sreda, 12. julij ob 21.30, Pastoralno kulturni center Georgios. Vstop prost!

»Romantična komedija, ob kateri boste namenoma pozabili plavati!« Samir je visok, suhljat upravitelj žerjava v štiridesetih letih, ki se na prvi pogled do ušes zaljubi v Agathe. Ko odkrije, da njegova simpatija dela kot plavalna učiteljica v mestnem bazenu, se odloči in se vpiše na tečaj plavanja, pa četudi so njegove plavalne spretnosti povsem dobre. Njegova laž vzdrži le tri treninge, nato pa na dan priplava resnica. Agathe sovraži lažnivce in vzroji. Da bi mu ušla, se odpravi na poslovno pot na Islandijo, med nesojenima ljubimcema pa zazeva ocean. Toda niti ocean ne ustavi Samirjevih čustev in še posebej ne njegove neuničljive trme …

Sólveig Anspach (1960 – 2015) je v zadnjem filmu pred prezgodnjo smrtjo ponudila navihano mešanico burleske in romantične komedije, v kateri se zrcali njeno ameriško-islandsko poreklo.

Video napovednik


KINO POD ZVEZDAMI – RDEČA ŽELVA / La Tortue rouge, Francija / Belgija / Japonska, 2016, 80 min, brez dialogov.

Sreda, 19. julij ob 21.30, Pastoralno kulturni center Georgios. Vstop prost!

Presunljiva, poetična animirana alegorija o ljubezni, večnem kroženju življenja, človekovi povezanosti z naravo ter globokih vezeh družine v de Witovem edinstvenem minimalističnem slogu in produkciji slovitega japonskega studia Ghibli. Oskarjevska nominacija za najboljši animirani film!

Moški se po brodolomu znajde na samotnem tropskem otoku, ki ga naseljuje le nekaj rakov in ptic. Na vsak način se skuša vrniti domov, toda načrte mu vsakič prekriža orjaška rdeča želva, ki uniči možev splav. Ko mu nekega dne sledi na kopno, jo v besu potolče. A njeno telo se čez noč spremeni v mlado žensko.

Video napovednik


KINO POD ZVEZDAMI – NEGOVALKA / Domácí Péče, Češka / Slovaška, 2015, 92 min, češčina.

Sreda, 26. julij ob 21.30, Pastoralno kulturni center Georgios. Vstop prost!

Grenko-sladka komična drama Negovalka se najpomembnejših življenjskih vprašanj loteva v lahkotnem slogu češke podeželske komedije. Film je prejel nagrado za najboljšo igralko na festivalu v Karlovih Varih.

V majhni vasi na Južnem Moravskem predana patronažna sestra Vlasta skrbi za svoje muhaste paciente. Obenem je požrtvovalna žena in mati, ki potrebe drugih vedno postavlja pred lastne. Potem pa se nekega dne vse spremeni in Vlasta spozna, da bo morda prvič v življenju ona tista, ki bo potrebovala pomoč.

Video napovednik

Avgust


KINO POD ZVEZDAMI – DAN OSVOBODITVE / Liberation day, Norveška / Latvija / Velika Britanija / Slovenija, 2016, 100 min, angleščina, korejščina.

Sreda, 2. avgust ob 21. uri, Pastoralno kulturni center Georgios. Vstop prost!

Glasbeni dokumentarec o zgodovinskem koncertu skupine Laibach v Severni Koreji.

Skupina Laibach je na presenečenje vsega sveta postala prvi tuji rock bend, ki je kadarkoli nastopil v Severni Koreji. Ob srečanju s strogo ideologijo in kulturnimi razlikami se skupina le s težavo prebija skozi šivankino uho cenzure, preden jo spustijo pred občinstvo, ki se še nikoli ni soočilo z alternativnim rokenrolom. Medtem na mejo med obema Korejama postavljajo propagandne zvočnike in odštevanje do začetka vojne se začne. Hribi oživijo … z zvoki glasbe.

Video napovednik


KINO POD ZVEZDAMI – BUČKO / Ma vie de Courgette, Švica / Francija, 2016, 66 min, sinhroniziran v slovenščino

Sreda, 9. avgust ob 21. uri, Pastoralno kulturni center Georgios. Vstop prost!

Lutkovni animirani film o zaupanju, pripadnosti in iskanju družine. Švicarski kandidat za oskarja, nagrajenec evropske filmske akademije za najboljši celovečerni animirani film in nominiranec za zlati globus za najboljši animirani film.

Devetletni Ikar, ki raje vidi, da ga kličejo Bučko, se mora preseliti v mladinski dom, kjer živijo tudi drugi otroci brez staršev. Oranžnolasi Simon, ki se igra, da je šef, in se ne mara tuširati, Ahmed, ki moči posteljo, Žižola, ki večkrat pojé vso zobno pasto, in prav tako nova v domu, simpatična Kamilica. Ta se heca, da je v domu pristala zato, ker jo je mama vsako jutro silila, da se obleče v dinozavra. V resnici ima vsak od njih za seboj težko otroštvo, v novem domu pa se povežejo, si kljub nagajanju stojijo ob strani, in težko si je predstavljati, da bi se ločili. Ponoči raziskujejo dokumente, se pogovarjajo o žgečkljivih temah in se v sobi celo kepajo s snegom. Posebno navezana sta Bučko in Kamilica. Bučko ima tudi odraslega prijatelja, prijaznega policista Rajmonda, ki ponudi povsem novo priložnost …

Video napovednik


KINO POD ZVEZDAMI  – MOJA SESTRA SUHICA / Min lilla syster, Švedska, Nemčija, 2015, 95 min, švedščina

Sreda, 16. avgust ob 21. uri, Pastoralno kulturni center Georgios. Vstop prost!

Ko odraščanje postane strašljivo, lahko vez med sestrama reši življenje. Zgodba o družini, ljubezni, sestrstvu in solidarnosti, povedana s toplino, globino in nežnim humorjem.

Dvanajstletna Stela je na pragu vznemirljivega obdobja pubertete. Zaljubljena je v štirikrat starejšega trenerja drsanja. Neprestano se primerja s starejšo sestro Katjo, uspešno drsalko in dijakinjo, ki je izraz popolnosti na vseh področjih. Starša jo obožujeta in Stela želi slediti njenim stopinjam, da bi pridobila malo njune pozornosti tudi zase. Vendar raztresena starša ne opazita tega, kar vidi Stela: Katja se ne počuti dobro, preveč trenira in premalo jé. Steli se svet obrne na glavo, ko odkrije, da se starejša sestra sooča z motnjo hranjenja. Bolezen pripelje družino na rob propada in Stela mora sprejeti pomembne odločitve.


KONCERT – IL TERZO SUONO, četrtek, 17. avgust ob 20.30 uri, župnijska cerkev sv. Jurija


KINO POD ZVEZDAMI – KO LJUBEZNI NI VEČ / L’Économie du couple, Francija / Belgija, 2016, 100 min, francoščina

Sreda, 23. avgust ob 21. uri, Pastoralno kulturni center Georgios. Vstop prost!

Film, ki razpre široko paleto silovitih čustev, ki jih iz nekoč ljubečega para iztisne ločitev.

Po petnajstih letih skupnega življenja se Marie in Boris odločita za ločitev. Skupaj s hčerama živita v hiši, ki jo je kupila Marie, Boris pa jo je popolnoma obnovil. Ker si Boris ne more privoščiti novega stanovanja, Marie pa mu ne namerava izplačati tako visokega deleža, kot ga zahteva, še vedno živita skupaj. V resnici nobenemu od njiju ni čisto vseeno za drugega, čeprav sta si neprestano v laseh.

Video napovednik


KONCERT Ženskega pevskega zbora CANTICA BOHEMICA iz Češke in Mešanega pevskega zbora OBALCA iz Kopra – petek, 25. avgust ob 20.30 uri, Pastoralno kulturni center Georgios.

 


Koncert klasične glasbe – I SOLISTI VENETI, sreda, 30. avgust ob 20.30 uri, župnijska cerkev sv. Jurija