Slovo od patrov minoritov

V nedeljo, 29. julija, smo se v župniji poslovili od dosedanjih patrov in bratov minoritov. Ga. Jožica Žagar se je v imenu naše župnije takole zahvalila:

Spoštovani p. Slavko, p. Marijan in brat Franc!

V času vašega poslanstva in bivanja med nami v Piranu ste stkali lep odnos med samostansko skupnostjo in piransko župnijo.

V Piranu ste preživeli različno dolga obdobja. P. Marijan je v 23 letih močno povezal Škofijo Koper, župnijo in samostan. Opravljal je zahtevno delo arhivarja na Škofiji Koper in s svojim strokovnim delom obogatil tudi našo župnijo. V teh letih je poskrbel tudi za prijetno počutje; vključil se je v ribiško društvo Oradela in s svojim hobijem razveseljeval tudi ostale patre, župnika Zorka in tudi škofa Jurija Bizjaka.

Slavko, zadnjih osem let gvardijan samostana, vedno ste bili pripravljeni sodelovati z župnijo pri pastoralnih potrebah, najsibo pri verouku ali pa pri nadomeščanju našega župnika v času njegove odsotnosti. Zgledno sodelovanje med samostanom in župnijo se je odražalo tako pri obhajanju praznikov, ki so povezani s samostanom – tridnevnice in priprave na praznik sv. Antona Padovanskega, sv. Frančiška Asiškega in praznovanje Brezmadežne, kot tudi pri vseh slovesnostih, ki so se dogajale v župniji.

Bili ste zavzet duhovni voditelj našega krajevnega bratstva FSR, si prizadevali za pridobitev novih članov, bili zastopnik minoritov na pokrajinskem svetu koprske škofije in še bi lahko naštevala.

Brat Franc, tudi vi ste bili v vseh 9 letih svojega poslanstva v Piranu vedno pripravljeni podati roko v pomoč naši župniji. Redno ste pomagali pri nedeljskih bogoslužjih in vseh župnijskih slovesnostih.

Danes, ko se od vseh vas poslavljamo, se zavedamo koliko dobrega ste storili za našo župnijsko skupnost.

V imenu gospoda župnika Zorka, župnijskega pastoralnega sveta, FSR in celotnega občestva se vam prisrčno zahvaljujemo.

Obljubljamo, da bomo ostali z vami povezani z molitvami, dobrimi željami in prošnjami k našemu skupnemu Očetu, da vas povsod varuje in vam daje zdravja in moči, da bi lahko še mnogo let opravljali svoje duhovniško in redovniško poslanstvo.

Bog vas živi in povrni za vse dobro!